De inschrijvingen zijn weer geopend!

Als VASON vinden we het belangrijk dat er voldoende enthousiaste aios zijn om ons prachtige vak uit te oefenen. De inschrijvingen voor de sollicitatieronde van de opleiding zijn inmiddels alweer geopend. Basisartsen kunnen tot en met 11 november solliciteren naar een opleidingsplaats voor specialist ouderengeneeskunde. De opleiding start in maart 2019. Willen jullie helpen in de zoektocht naar nieuwe collega’s door onderstaande tekst te verspreiden? Wij stellen jullie medewerking enorm op prijs. Want alleen met genoeg specialisten ouderengeneeskunde kunnen we zorgen voor de ouderen van morgen. Alvast heel hartelijk dank!

 

Ouderengeneeskunde, het specialisme van nu!

Ben je basisarts of aios die zich aan het heroriënteren is  en wil je je (verder) specialiseren? Los je graag complexe medische vraagstukken op en zoek je dynamiek in je werk? En hou je van het regisseren van multidisciplinaire zorg? Dan is het specialisme ouderengeneeskunde misschien iets voor jou! 

 

Als specialist ouderengeneeskunde kijk je naar de patiënt in zijn totaliteit. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met dementie of complexe chronische aandoeningen, maar soms ook jongere patiënten. Zij wonen in een verpleeghuis of thuis. Je voert de regie over hun multidisciplinaire zorg en werkt samen met (para)medici en zorgprofessionals. Dat doe je in loondienst of zelfstandig. Je kunt volop doorgroeien, zowel in medisch leiderschap als in wetenschap of specialisatie. Door de dubbele vergrijzing blijft de vraag naar specialisten ouderengeneeskunde toenemen. De overheid heeft niet voor niets het aantal opleidingsplaatsen verhoogd.

 

Solliciteren voor de opleiding die in maart van start gaat, kan nog tot en met 11 november! Kijk op www.ouderengeneeskunde.nu voor informatie en sollicitatie! Wil je eerst meer over het vak weten? Meld je dan aan voor een meeloopdag of een informatiebijeenkomst.