Wetenschap

VASON wil de toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis bevorderen voor aios.

Wil je meer weten over de hoogleraren ouderengeneeskunde en aandachtsgebieden per faculteit? Kijk dan hiernaast bij Onderwerpen & UNO's. Je leest hier ook meer over de Universitaire Netwerken Ouderengeneeskunde (UNO's) waarmee samenwerking tussen verpleeghuizen gerealiseerd wordt in het doen van wetenschappelijk onderzoek. 

 

AIOTO's

Voor de leden van VASON zijn de AIOTO SO's misschien wel het meest tastbare van de wetenschap om hen heen. Een AIOTO is een aios ouderengeneeskunde die de opleiding combineert met een promotietraject. AIOTO betekent officieel arts in opleiding tot onderzoeker. Vandaar dat we de term AIOTO SO gebruiken, want ze zijn ook onderweg SO te worden natuurlijk! 

Dit traject wordt medegefinancierd door de SBOH. Wil je hierover meer informatie kijk dan op de site van de SBOH

 

Missie

Het is een speerpunt om wetenschap op een laagdrempelige manier onder de aandacht van alle aios SO te brengen! AIOTO's brengen regelmatig nieuwe publicaties of relevante ontwikkelingen in het wetenschapsveld van de ouderengeneeskunde onder de aandacht, onder andere hier op de site. Voor oude berichten klik hiernaast op archief. AIOTO's zul je tegenkomen tijdens de Verenso congressen en internationale congressen zoals het EUGMS of IPA.